Nieuws uit en over de Technische Groothandel

11000 leden.png

Met gepaste trots kunnen we melden dat het ledental van ons Platform inmiddels is gegroeid naar 31!! De ondernemingsraden van onderstaande 30 bedrijven vertegenwoordigen met elkaar ruim 11.000 werknemers in de technische groothandel:

 

ArcelorMittal

Plieger

Berner

Polvo

Bus Handelmij.

Rensa

Buva

Rexel

Destil

Sandvik Santrade

Eriks

Schuurman

Fabory

Solar

Festo

Stokvis Tapes Benelux

Hager

Technische Unie

Hilti

ThyssenKrupp Materials Nederland

Isero

Van Egmond Groep

Jarola

Van Raak Groep

Kramp

Vihamij Handel
MCB

Wasco

Nedis

Wurth

ODS

 

 

 

 

  • Met gepaste trots kunnen we melden dat het ledental van ons Platform inmiddels is gegroeid naar 31!! De ondernemingsraden van onderstaande 30 bedrijven vertegenwoordigen met elkaar ruim 11.000 werknemers…

Nieuws uit en over de Technische Groothandel

 

Meer dan 100 gratis cursussen & trainingen voor alle werknemers in de technische groothandel!

Als OR weten jullie als geen ander hoe belangrijk het is voor werknemers om te blijven ontwikkelen. Privé, voor werk en voor de toekomst. Daarom biedt SAM meer dan 100 gratis onlinetrainingen aan. Waar je echt wat aan hebt. Want SAM is er voor iedereen in de technische groothandel. Die vandaag, maar ook morgen met plezier willen werken. Gezonder en gelukkiger. Zonder stress of gedoe.

Zo werkt het:

  1. Ga naar www.samwerkt.nl
  2. Klik op de meer dan 100 gratis trainingen & cursussen
  3. Log in en je komt in de online trainingen van GoodHabitz
  4. Kies je training

Willen jullie dit bericht zo breed mogelijk in de organisatie verspreiden. Want de meer dan 100 gratis cursussen & trainingen zijn er voor iedereen in de Technische Groothandel.

Veel succes en plezier!

SAM is een initiatief van werkgevers en werknemersorganisaties (FNV, CNV en de Unie) voor iedereen in de Technische Groothandel.

 

 

Platform PTG is gegroeid naar 26 leden
Met gepaste trots kunnen we melden dat het ledental van ons Platform inmiddels is gegroeid naar 26!! De ondernemingsraden van de 26 bedrijven vertegenwoordigen met elkaar ruim 11.000 werknemers in de technische groothandel. [lees verder]

 

 

Open brief aan CAO onderhandelaars en aangesloten bedrijven
Op woensdag 24 januari 2014 heeft het platform een open brief gestuurd aan de CAO onderhandelaars (werkgevers en bonden) en aan de directies van de bij het platform aangesloten bedrijven. [lees verder]

 

 

10-jarig Jubileum OR Platform Technische Groothandel
Op woensdag 30 oktober jl. heeft het Platform haar 10-jarig bestaan gevierd met een receptie in het Van der Valk Hotel te Vianen. Hiervoor waren behalve (oud)afgevaardigden en Bestuurders van de 13 leden van het Platform ook de WTG en Vakbonden uitgenodigd.[lees verder]

 

CAO Overleg afgebroken
9 juli 2013 - De vakbonden hebben het overleg over een nieuwe cao voor de technische groothandels voorlopig beëindigd. De bonden accepteren het niet dat de werkgevers vasthouden aan een nullijn voor twee jaar. De werkgevers gaan ervan uit dat er dit jaar geen nieuwe cao meer komt.

 

 

CAO overleg (5e ronde)
18 juni 2013 - Op 18 juni 2013 heeft het vijfde overleg plaatsgevonden tussen bonden en werkgevers. Een aantal obstakels is uit de weg geruimd, waardoor ruimte is ontstaan om op 9 juli een aantal cruciale punten aan te snijden.

Links naar verslagen van bonden en de WTG vind je hieronder.

FNV bondgenoten
De Unie
WTG

 


 

Vereniging OR-Platform Technische Groothandel

De vereniging OR-Platform Technische Groothandel is opgericht door en bedoeld voor Ondernemingsraden van bedrijven die actief zijn binnen de Technische Groothandel.

Op dit moment telt het Platform 31 leden, Ondernemingsraden van de grotere bedrijven binnen de sector en zij vertegenwoordigt hiermee een grote groep medewerkers (± 11.000) die werkzaam is binnen deze branche.

Het primaire doel van het OR-Platform Technische Groothandel is het uitwisselen en delen van kennis en ervaringen tussen de aangesloten Ondernemingsraden, o.a. door middel van het houden van bijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen. Regelmatig wordt hiervoor een gastspreker uitgenodigd. Dit kan iemand zijn die een vakbond vertegenwoordigt of bijvoorbeeld een deskundige op het gebied van pensioenen.

Daarnaast brengen we graag onze gezamenlijke behoeften en wensen ten aanzien van de cao over aan de vakbonden en de werkgeversorganisatie WTG (Werkgevers Technische Groothandel). Het is dan aan die partijen om daar in hun onderlinge overleg al dan niet gebruik van te maken. Het Platform wil op deze manier een bijdrage leveren aan het sterker maken van onze branche.

Mocht u als ondernemingsraad interesse hebben in een eventueel lidmaatschap, dan verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen en aan ons terug te sturen. Wij hopen u op korte termijn te kunnen introduceren als nieuw lid op onze volgende bijeenkomst!

Contact

Het dagelijks bestuur van het platform bestaat uit de volgende leden:

Eef d' Hulst - voorzitter (06-50237862)
Dick Grootoonk - secretaris
Jan van de Corput - penningmeester
Pieter van Rijswijk - lid
Patrice Put - lid


U kunt contact opnemen met het bestuur per e-mail naar contact@platform-tg.nl of d.m.v. onderstaand contactformulier.


 

Contactformulier

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
AntSpam
Ongeldige invoer